De meeste mensen die thuis graag een biertje drinken zouden het liefst een koud, goed getapt biertje willen hebben. Een thuistap kopen lost dat op. Maar welke opties zijn er en wat is nou eigenlijk de beste biertap voor thuis?

Een aantal jaar geleden was een thuistap eigenlijk meer een gadget, maar tegenwoordig zijn er uitstekende opties waarmee je thuis een hoogwaardig biertje kunt tappen. Er zijn echter 2 merken thuistap te koop, die er op veel gebieden met kop en schouder bovenuit steken.

Beste biertap voor thuis

 1. Philips Perfect Draft – Meest complete en solide thuistap voor alle denkbare scenario’s die je kan tegenkomen. Het gebruiksgemak en de uitstekende bouwkwaliteit zorgen voor een ervaring die een professionele tap benadert.
 2. Krups – THE SUB – Geweldige thuistap die bij uitstek geschikt is voor de liefhebber die thuis graag verschillende soorten bier drinkt. Deze evolutie van de Heineken BeerTender werkt niet met fusten, maar met zogenaamde Torps.

We gaan ze uiteraard in detail bespreken. Laat ik voorop stellen dat beide opties uitstekende aankopen zijn waar je geen spijt van zult krijgen.

Deze thuistaps verschillen op een aantal vlakken ook duidelijk van elkaar, dus kijk vooral goed welke aspecten voor jou belangrijk zijn bij het maken van een keuze.

Hoe bepaal je wat de beste thuistap is?

 • Bouwkwaliteit
 • Functionaliteit
 • Prijs
 • Gebruiksgemak
 • Design

#1 | Philips Perfect Draft

Philips Perfect Draft biertap voor thuis

De Philips Perfect Draft is absoluut het meest complete tapsysteem voor thuis. Aan alle details is eigenlijk gedacht en de solide afwerking zorgt voor een gebruikservaring die je verwachtingen zeker waar gaat maken.

Uiteraard is het belangrijkste van een biertap dat je er een goed glas bier mee kan tappen. Dit kan de Philips Perfect Draft meer dan uitstekend. Het is een fluitje van een cent om thuis te genieten van een glas bier zoals je dat krijgt in je favoriete horecagelegenheden.

Het design is bovendien stijlvol en klassiek waardoor het in iedere setting een mooie toevoeging zal zijn. Een groot voordeel is bovendien dat een aantal onderdelen van deze thuistap ook los te bestellen zijn. 

Fusten voor een Perfect Draft

De vaatjes bier die in de Philips Perfect Draft passen hebben doorgaans een inhoud van 6 liter. Als je een vaatje eenmaal hebt aangesloten dan is het bier 30 dagen houdbaar—de resterende houdbaarheid wordt digitaal op het apparaat weergegeven.

Het zijn metalen fusten die erg stevig zijn. Er zit bovendien €5 statiegeld per fust op, dus je bent ook nog eens milieuvriendelijk bezig . Hou hier bij de aanschaf van fusten rekening mee, je krijgt nog een deel van het betaalde bedrag terug.

Het aansluiten op het apparaat is erg simpel. Je kunt het apparaat horizontaal openklappen en het fust er zo inzetten. Vervolgens haal je het bijgeleverde slangetje door de daarvoor bedoelde opening—en met een simpele klik is je fust klaar voor gebruik. 

Bij ieder fust wordt trouwens een nieuwe slang geleverd die zal dienen als tapleiding. Dit is erg praktisch en hygiënisch. Schoonmaken van leidingen hoeft dus nooit.

Koeling van de Perfect Draft 

Het koelen van een fust in het apparaat kan tussen de 8-15 uur duren—dit is vooral afhankelijk van de temperatuur bij aanvang van het koelen. In de zomer zal een fust dus meestal langer moeten koelen dan in de winter.

Voorkoelen is dus eigenlijk altijd een goed idee. Als het bier eenmaal op de juiste temperatuur is, dan blijft het fust in de Perfect Draft ook 3 °C. Hou er wel rekening mee als je wilt voorkoelen, dat de fustjes redelijk wat plaats innemen. Als je een kleine of overvolle koelkast hebt, dan kan dit een probleem zijn.

Beschikbare biermerken

Je kunt met de Philips Perfect Draft een flink aantal verschillende biermerken gebruiken. Je kan het een beetje zien als de beste biertap voor thuis die geschikt is voor de meeste merken van AB InBev, waaronder:

 • Jupiler
 • Brand
 • Hertog Jan
 • Bavaria
 • Beck’s
 • Stella Artois
 • Hoegaarden
 • Leffe
 • Een hele rits andere merken en soorten die AB InBev aanbiedt

Grootste voor- en nadelen

Uitstekende bouwkwaliteit – zeer solide materialen met een uitstekende afwerking.

Display – je kunt altijd zien hoe lang je bier nog houdbaar is, welke temperatuur het heeft en hoeveel er nog in het fust zit.

Design – op een volwassen manier stijlvol en robuust vormgegeven.

Houdbaarheid – nadat je een fust hebt aangebroken is het nog 30 dagen houdbaar.

Prijs apparaat – vergeleken met de concurrentie zul je wel een aantal tientjes meer moeten neertellen voor deze topper.

Formaat fusten – het voorkoelen van fusten kan omslachtig zijn voor mensen met een kleine koelkast.
#2 | The Sub van Krups

the sub biertap voor thuis

The SUB van Krups is een redelijk nieuw systeem dat ontwikkeld door is Heineken.  Het is gebaseerd op kleine vaatjes bier van 2 liter die je Torps noemt (The SUB, Torps… je snapt de woordspeling waarschijnlijk wel). Het is een strak vormgegeven machine die bovendien erg compact is.

Het mooie van dit systeem is dat Torps je de ruimte geven om heel casual een fustje aan te breken. Het zijn namelijk maar 8 biertjes en je hebt 2 weken de tijd om ze op te drinken. Ideaal dus om thuis zonder na te denken een gele rakker te vatten. Als dit is waar je naar op zoek bent, dan is The SUB van Heineken je op het lijf geschreven.

Het is eigenlijk een prima vervanging van een sixpack in je koelkast hebben, maar dan met de kwaliteit van een getapt biertje. Het nadeel daarvan is wel dat de Torps vrij omslachtig werken als je met meer mensen bent. Je blijft dan namelijk constant van Torps wisselen—hoewel het eigenlijk zo gepiept is.  

Hoe zit het precies met die Torps?

Het wisselen van de Torps is echt ontzettend simpel. Je haalt de folie van de Torp af, waarna je de voorkant van het apparaat met een draai aan de knop kunt openen. Daarna schuif je de Torp gewoon in het apparaat en haalt de bierleiding van de Torp door het handvat van de tap heen. Vastklikken en tappen maar!

De Torps zijn overigens gemaakt van plastic. Dat heeft als voordeel dat je ze hierdoor kunt opvouwen en gewoon weg kunt gooien met al het andere plastic afval. Dit scheelt je extra sjouwen met lege fustjes naar de supermarkt, hoewel met uiteraard wel slechter voor het milieu is.

Bovendien krijg je bij iedere Torp een nieuw slangetje waar het bier doorheen loopt. Hierdoor ben je altijd voorzien van een schone tapleiding. Je hebt dus ook geen last van irritante schoonmaakwerkzaamheden.

Voorkoelen van Torps

De Torps koelen vrij snel door ze een paar uurtjes in de koelkast of tot 10 uur in het apparaat te zetten. Uiteindelijk zal je bier in The SUB tot 2 °C worden gekoeld. 

Voorkoelen in de koelkast is heel praktisch. Torps kom je in iedere koelkast namelijk makkelijk kwijt. Het volume is net iets groter dan dat van een fles frisdrank. Een voorraadje aanleggen moet dus ook geen enkel probleem zijn.

Beschikbare biermerken

Waar de Philips Perfect Draft het assortiment van Ab InBev tot zijn beschikking heeft, is The SUB geschikt voor het assortiment van Heineken. Je hebt zodoende de beschikking over een breed en divers scala aan kwaliteitsbieren, waaronder:

 • Heineken
 • Brand
 • Amstel
 • Desperados
 • La Chouffe
 • Affligem
 • Tiger
 • Wieckse Witte
 • Talloze andere bieren uit het portfolio van Heineken

Grootste voor- en nadelen

Gebruiksgemak – het wisselen van de Torps is echt heel gemakkelijk en hygiënisch.

Compact formaat – is zeer strak en compact vormgegeven. Het apparaat neemt dus weinig plaats in.

Variatie – door de kleinere verpakkingen kun je regelmatig van bier wisselen als je dat wilt.

Prijs apparaat – ondanks de kwaliteit en het gebruiksgemak is het systeem zéér scherp geprijsd.

Prijs van de Torps – per liter zijn de Torps erg prijzig. Getapt bier zal dus wel je portemonnee raken.

Omslachtig voor feestjes – de Torps zijn vrij klein, dit maakt het een fulltime werk om er feestjes mee te geven.
Welke thuistap is nou het beste?

Dat hangt – om er maar eens even een lekkere cliché tegenaan te gooien – helemaal van je voorkeuren af. Het zijn beiden echt uitstekende opties als biertap voor thuis, maar het verschil zit vooral in de manier waarop je van plan bent je thuistap te gebruiken.

Baseer je keuze dan ook vooral op de eigenschappen die voor jou persoonlijk het meest interessant zijn. Een betere biertap voor thuis dan deze twee ga je wat mij betreft in ieder geval niet vinden. Ik heb de belangrijkste verschillen even voor je op een rijtje gezet.

Voordelen Perfect Draft ten opzichte van The SUB:

 • Bierprijs is gemiddeld aanzienlijk lager dan bij The SUB
 • Bier is veel langer houdbaar na opening
 • Display die voor een hoop bruikbare informatie zorgt
 • Geschikt voor borrels of feestjes
 • Fusten zijn makkelijker aan te schaffen

Voordelen The SUB ten opzichte van Perfect Draft:

 • The SUB is goedkoper in aanschaf dan de Perfect Draft
 • Lege Torps kunnen gewoon bij het afval
 • Torps passen veel makkelijker in je koelkast
 • Je hoeft niet iedere keer 6 liter te drinken van één soort bier
 • Compacter dus makkelijker te plaatsen of op te bergen

Voor beide systemen zijn de reviews bovendien overwegend goed. Beiden zijn daarnaast duurzaam en hygiënisch. Je kan dus eigenlijk geen foute keuze maken, maar alleen een keuze die iets beter bij je past.

Als je meer technische informatie of specificaties wilt zien van beide systemen dan kun je deze hier vinden:

Meer informatie over de Philips Perfect Draft
Meer informatie over The SUB van Krups

Veel succes met je keuze en laat me even weten hoe je nieuwe thuistap bevalt!

Author

Write A Comment